Αναζήτηση
  • lioligreece

Κραγιόν ματ ή lip gloss; Τι να επιλέξεις;

Ενημερώθηκε: 9 Οκτ 2020

Έχεις τελειώσει με το μακιγιάζ σου και το μόνο που σου μένει για να το ολοκληρώσεις πλήρως είναι το κραγιόν και κάθε φορά αναρωτιέσαι αν θα επιλέξεις κραγιόν ματ ή lip gloss; Ίσως είναι η αιώνια απορία για εμάς τις γυναίκες που λατρεύουμε τα κραγιόν και δεν ξέρουμε τι να πρώτο διαλέξουμε. Για να έχεις έναν γνώμονα στο τι να διαλέγεις κάθε φορά, σου έχουμε μερικούς τρόπους ώστε να αποφασίζεις με μεγαλύτερη ευκολία!


Πως να αποφασίσεις τι κραγιόν να φορέσεις;


Αγαπάς τα κραγιόν και θεωρείς και εσύ ότι είναι από τα πιο βασικά για ένα όμορφο αποτέλεσμα; Το ίδιο και εμείς! Για να αποφασίσεις αν θα φορέσεις κραγιόν ματ ή lip gloss βασίσου στα εξής κριτήρια:


Την διάρκεια


Τα matte κραγιόν διαρκούν περισσότερο από ότι τα glossy. Τα lip gloss επειδή δεν είναι τόσο σταθερά όσο τα ματ, ίσως μετά από κάποιες ώρες να χρειαστούν ανανέωση καθώς μπορεί να “τρέξουν”. Εάν δεν θα ήθελες να συμβεί αυτό, προτίμησε ένα longstay matte κραγιόν.


Την ώρα


Ανάλογα με το πότε θέλεις να κάνεις ένα μακιγιάζ μπορείς να επιλέξεις και το κραγιόν σου. Δηλαδή εάν πρόκειται για πρωινές ώρες επίλεξε ένα ήπιο lip gloss. Ιδανική θα ήταν η επιλογή ενός lip gloss διάφανου και clear lip gloss. Εάν θέλεις κάτι πιο βραδινό επίλεξε ένα έντονο ματ ανεξίτηλο κραγιόν;


Την διάθεση


Εάν κάποια μέρα έχεις μια πιο girly και ζωηρή διάθεση, μπορείς να βάλεις lip gloss. Αυτό θα δώσει μία extra λάμψη και φωτεινότητα στο πρόσωπο σου. Εάν θέλεις κάτι πιο ήπιο, casual και παράλληλα κομψό, επίλεξε matte αποχρώσεις.


Την κατάσταση των χειλιών


Εάν τα χείλη σου είναι πιο ξηρά και στεγνά τότε χρειάζεσαι περισσότερο ενυδατικά κραγιόν . Σε αυτήν την περίπτωση τα glossy κραγιόν είναι καλύτερη επιλογή από ότι τα ματ, καθώς θα προσφέρουν την ενυδάτωση που τους λείπει.


Τι φανερώνουν τα χρώματα που επιλέγεις;Τώρα, αφού έμαθες τα μυστικά ώστε να διαλέγεις ευκολότερα ανάμεσα σε κραγιόν ματ ή lip gloss, ήρθε η ώρα για να αναλύσουμε τι φανερώνουν για την προσωπικότητα και την διάθεση σου, τα χρώματα που επιλέγεις να φορέσεις.


Κόκκινο