Αναζήτηση
  • lioligreece

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα αντηλιακά

Ενημερώθηκε: 9 Οκτ 2020

Πότε πρέπει να φοράς αντηλιακό;


Τα αντηλιακά είναι προϊόντα τα οποία προστατεύουν το δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία. Επειδή η υπεριώδης αυτή ακτινοβολία εκπέμπεται όλο τον χρόνο (με διαφορετική ένταση βέβαια), θα πρέπει να φοράμε αντηλιακό όλο τον χρόνο ανεξαρτήτως καιρού.


Επομένως η απάντηση στην ερώτηση “πότε πρέπει να φοράμε αντηλιακό” είναι καθημερινά. Ιδανικά η καλύτερη επιλογή είναι να απλώσεις το αντηλιακό σώματος και προσώπου 20 με 30 λεπτά πριν την έκθεση σου στον ήλιο και στην συνέχεια να την ανανεώνεις.
Τι δηλώνει ο δείκτης προστασίας SPF;


Αρχικά να σημειωθεί ότι υπάρχουν δύο είδη ακτινοβολίας, η UV A και η UV B. Η πρώτη είναι υπεύθυνη για τις ρυτίδες και την γήρανση του προσώπου, ενώ η δεύτερη, για τα εγκαύματα και τον καρκίνο στο δέρμα.


Ο δείκτης προστασίας SPF (Sun Protection Factor), δείχνει τον βαθμό προστασίας που έχει το εκάστοτε προϊόν, μόνο απέναντι στις UV B ακτίνες. Ο αριθμός που αναγράφεται σε κάθε προϊόν δεν σημαίνει απαραίτητα ότι όσο μεγαλύτερος είναι, τόση προστασία παρέχει.


Αυτό που έχει σημασία είναι η συνάρτηση του δείκτη με τον τύπο δέρματός που έχει ο καθένας, αλλά και το χρόνο που είμαστε εκτεθειμένοι στον ήλιο.


Φρόντισε τον εαυτό σου επιλέγοντας τα κατάλληλα αντηλιακά


Τα αντηλιακά τα βρίσκουμε σε διάφορες μορφές όπως για παράδειγμα αντηλιακό spray, κρέμα, γαλακτώματα κ.ά.. Υπάρχουν ξεχωριστά προϊόντα για κάθε σημείο που θέλουμε να προστατέψουμε. Παρακάτω σας προτείνουμε τα top αντηλιακά που δεν θα πρέπει να λείπουν από την καθημερινότητα σου.


Αντηλιακά προσώπουCarroten ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΚΡΕΜΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ SPF30Αντηλιακό σώματος