Αναζήτηση
  • lioligreece

Ψάχνεις και εσύ για την ιδανική μάσκα προσώπου;

Ενημερώθηκε: 9 Οκτ 2020

Ποια μάσκα είναι η καλύτερη για την επιδερμίδα σου;


Κάθε επιδερμίδα έχει τις δικές της ανάγκες και για αυτόν τον λόγο θα πρέπει να προσέξεις τι μάσκα προσώπου θα επιλέξεις. Να θυμάσαι πως η καλύτερη μάσκα προσώπου είναι αυτή που ταιριάζει απόλυτα με τον τύπο επιδερμίδας σου!


Για αυτό, παρακάτω θα σου δώσουμε λίγες πληροφορίες για κάθε τύπο επιδερμίδας χωριστά, προκειμένου να δεις που ανήκεις και να μην ξανακάνεις ποτέ λάθος επιλογή προϊόντων περιποίησης προσώπου.


Τύπος επιδερμίδας


Οι 5 πιο βασικοί τύποι επιδερμίδας:


Κανονική


Η κανονική επιδερμίδα είναι και η πιο “βολική” καθώς το δέρμα είναι λείο, απαλό και ελαστικό. Δεν υπάρχουν πόροι, ούτε διχρωμίες και το μόνο που χρειάζεται είναι μια απλή φροντίδα με μια μάσκα προσώπου για ενυδάτωση πρωί και βράδυ ή μία μάσκα προσώπου για λάμψη.


Λιπαρή


Ένα λιπαρό πρόσωπο συνήθως παρουσιάζει γυαλάδα στο μέτωπο, την μύτη και το πηγούνι. Η λιπαρή επιδερμίδα συνδέεται με τους μεγάλους πόρους, τα στίγματα και την ακμή. Χρειάζεται προσεκτικός καθαρισμός, χωρίς όμως υπερβολές.


Μικτή


Μικτή επιδερμίδα είναι η επιδερμίδα που σε κάποια σημεία είναι λιπαρή και σε άλλα ξηρή. Εδώ χρειάζεται να χρησιμοποιείς τα αντίστοιχα προϊόντα για την ξηρότητα και την λιπαρότητα στο κάθε σημείο αντίστοιχα. Η ενυδατική μάσκα προσώπου κάθε βδομάδα είναι μία καλή επιλογή.


Ξηρή


Μια ξηρή επιδερμίδα, δεν έχει λάμψη και η επιδερμίδα φαίνεται αφυδατωμένη.

Η ξηρή επιδερμίδα έχει ανάγκη από ενυδάτωση για αυτό σίγουρα μία φορά την εβδομάδα, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τις κατάλληλες μάσκες ενυδάτωσης.


Ευαίσθητη


Το δέρμα είναι λεπτό και έχει μικρούς πόρους. Είναι επιρρεπές στους ερεθισμούς και στις κοκκινίλες.

Σε αυτήν την περίπτωση η επιλογή μάσκας προσώπου θα πρέπει να γίνεται ιδιαίτερα προσεκτικά, καθώς ένα “λάθος” προϊόν μπορεί να επηρεάσει άμεσα το δέρμα σας. Για τις επιδερμίδες που είναι ευαίσθητες, συνίσταται η χρήση πιο ελαφρών προϊόντων.