Αναζήτηση
  • lioligreece

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα βερνίκια νυχιών

Ενημερώθηκε: 9 Οκτ 2020

Οι περισσότερες γυναίκες (αν όχι όλες!) είτε πηγαίνουν σε αισθητικούς είτε αγοράζουν βερνίκια και επιλέγουν να βάψουν τα νύχια μόνες τους, είτε και τα δύο.

Σε όποια κατηγορία και εάν ανήκεις είμαι σίγουρη ότι λατρεύεις να βλέπεις το μανικιούρ και το πεντικιούρ σου όμορφο και περιποιημένο. Τα περιποιημένα και βαμμένα νύχια ολοκληρώνουν το look μιας γυναίκας. Πλέον υπάρχουν αμέτρητες επιλογές και σε χρώματα και σε σχέδια.


Πόσο σημαντική είναι η περιποίηση των άκρων για μια γυναίκα;


Η περιποίηση των άκρων δεν προσφέρει μόνο αυτοπεποίθηση σε μια γυναίκα. Δείχνει παράλληλα υγεία και καλή προσωπική υγιεινή. Είναι ένας απλός, εύκολος και όμορφος τρόπος να αλλάξεις την διάθεση σου προς το καλύτερο.


Tips για να διατηρήσεις σωστά τα βερνίκια


3 πολύ απλές συμβουλές για να φροντίσεις τα βερνίκια νυχιών σου είναι:


  1. Το μπουκαλάκι από τα μανό θα πρέπει να είναι σε οριζόντια θέση και όχι στα πλάγια.

  2. Τα βερνίκια θα πρέπει να βρίσκονται σε ένα σκιερό μέρος, χωρίς ιδιαίτερες εναλλαγές θερμοκρασίας. Το μπάνιο για παράδειγμα, είναι απαγορευτικό μέρος για να τοποθετήσεις τα μανό σου.

  3. Να έχεις ένα συγκεκριμένο μέρος που τα αποθηκεύεις, καθώς εάν είναι διάσπαρτα το πιο πιθανό είναι να ξεχαστούν και μετέπειτα να χαλάσει η ποιότητα τους.Τι είναι το ημιμόνιμο βερνίκι;


Το ημιμόνιμο βερνίκι είναι η τέλεια επιλογή εάν θέλεις διάρκεια στο μανικιούρ και πεντικιούρ σου. Κάνει τα νύχια να μην ξεφλουδίζουν αλλά και να είναι πιο γερά, με αποτέλεσμα να μην σπάνε εύκολα.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να το εφαρμόσεις, είναι να υπάρχει φουρνάκι.

Η αφαίρεση μπορεί να γίνει και χωρίς την βοήθεια ειδικού, αρκεί μόνο να ακολουθήσεις πιστά τα εξής πολύ απλά βήματα:

  1. Κάνε ένα απαλό λιμάρισμα, ώστε να φύγει η τελευταία στρώση του βερνικιού (top coat)

  2. Εμπότισε το βαμβάκι με ασετόν

  3. Τοποθέτησε το βαμβάκι στα δάχτυλα σου και στην συνέχεια τύλιξε το με αλουμινόχαρτο (περίμενε για 10-15 λεπτά)

  4. Επίλεξε ένα εργαλείο τύπου pusher, για να “σπρώξεις” το υλικό από τα δάχτυλα. Εάν έχεις και buffer χρησιμοποίησε το για να διώξεις εντελώς τα υπολείμματα και να λειάνεις τα νύχια σου.

  5. Ενυδάτωσε τα νύχια με κάποιο προϊόν ενυδάτωσης (πχ λαδάκι)