Αναζήτηση
  • lioligreece

Μάθε τα πάντα για την τερακότα και τα bronzers

Ενημερώθηκε: 9 Οκτ 2020

Τι είναι τερακότα; Ποια η σχέση του με το bronzer;


Η τερακότα ή αλλιώς γνωστή και ως bronzer, είναι ένα καλλυντικό προϊόν το οποίο δεν πρέπει να λείπει από το νεσεσέρ καμίας γυναίκας.

Γενικότερα η λέξη τερακότα, προέρχεται από το λατινικό «terra cotta», που σημαίνει «ψημένη γη». Στον χώρο του μακιγιάζ, η τερακότα είναι ένα υλικό με πιο γήινες, συνήθως καφετί και κόκκινες, αποχρώσεις.


Είναι ένα must have προϊόν το οποίο προσδίδει ζωντάνια και απογειώνει το μακιγιάζ προδίδοντας ένα πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα.


Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και τον χειμώνα;


Γενικότερα υπάρχει η άποψη ότι η τερακότα χρησιμοποιείται μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, γιατί δίνει ένα πιο ηλιοκαμένο αποτέλεσμα στο πρόσωπο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι απαγορευτική για τον χειμώνα.


Αντιθέτως αν εφαρμοστεί σωστά, είναι ιδανική επιλογή και για χειμερινούς μήνες και μάλιστα μπορεί να επιφέρει ένα τέλειο αποτέλεσμα.


Tips για να εφαρμόζετε σωστά την τερακότα και τον χειμώνα


  • Τερακότα και χρώμα: Για τον χειμώνα, επίλεξε τερακότα σε ανοιχτή απόχρωση και δώσε λάμψη στο κούτελο και στην μύτη.


  • Τερακότα ως πούδρα: Επίλεξε τερακότα στο χρώμα της επιδερμίδας σου και χρησιμοποίησέ την ως bronzer powder σε μικρή ποσότητα, ώστε να μην δείχνει ηλιοκαμένο το look.Τερακότα χρώμα: Πως να επιλέξω την σωστή απόχρωση για μένα;


Για να επιλέξεις την σωστή απόχρωση της τερακότας και να πετύχεις ένα φυσικό αποτέλεσμα, θα πρέπει το bronzer να είναι 1 με 2 τόνους πιο σκούρο από την επιδερμίδα σου.


Πως να εφαρμόσεις σωστά το bronzer


Άπλωσε το στα ιδανικά σημεία


Η τερακότα δεν είναι για όλο το πρόσωπο, όπως είναι το foundation. Η τερακότα απλώνεται στα ζυγωματικά, στην μύτη στο μέτωπο και γενικότερα στα σημεία που θέλεις να δημιουργήσεις σκιάσεις.


Διάλεξε τα κατάλληλα πινέλα