Αναζήτηση
  • lioligreece

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το body scrub

Ενημερώθηκε: 9 Οκτ 2020

Τι είναι body scrub;


Μήπως αναρωτιέσαι “Body scrub τι είναι” ή “είναι σημαντική η χρήση του body scrub”; Το body scrub, δηλαδή η απολέπιση που κάνουμε στο σώμα μας είναι το Α και το Ω για μια υγιή και καθαρή επιδερμίδα.


Συγκεκριμένα, όσο μεγαλώνουμε, η ανάπλαση των κυττάρων της επιδερμίδας μας, γίνεται όλο και πιο δύσκολα. Για αυτό, με την βοήθεια των scrub, τα νεκρά αυτά κύτταρα μετατρέπονται σε υγιή και δημιουργούν ένα πιο φρέσκο και νεανικό αποτέλεσμα.


Πως χρησιμοποιείται το body scrub;


Tο body scrub που όλες αγαπάμε, θα πρέπει να γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο έτσι ώστε να έχει και τα επιθυμητά αποτελέσματα.


Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το βασικό είναι να υπάρχει διάθεση και ένα αίσθημα φροντίδας απέναντι στην επιδερμίδα και στον εαυτό μας. Για αυτό τον λόγο δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, καλό θα ήταν να περιποιούμαστε το δέρμα μας, χρησιμοποιώντας body scrub!


Δεν θέλω όμως να αγχώνεσαι διότι παρακάτω σου έχω μερικές συμβουλές που σίγουρα θα σε βοηθήσουν να κάνεις ολόσωστα την όλη διαδικασία του scrub!


Body scrub πως χρησιμοποιείται:


  1. Επίλεξε να κάνεις ζεστό προς χλιαρό μπάνιο πριν απλώσεις το scrub. Αυτό θα βοηθήσει τους πόρους του δέρματος να ανοίξουν, με αποτέλεσμα το scrub να διεισδύσει στο δέρμα σου και να είναι πιο αποτελεσματικό.

  2. Κάνε ένα πολύ απαλό, ανοδικό και κυκλικό μασάζ σε όλο σου το σώμα, έχοντας λίγη ποσότητα του προϊόντος στο χέρι σου.

  3. Μετά από το scrub πρέπει να απλώσεις ενυδατική κρέμα. Αυτό γιατί, μετά από κάθε scrub πολύ πιθανό είναι να υπάρχει ξηρότητα στο δέρμα. Έτσι “έρχεται” η ενυδατική και το εξισορροπεί, κάνοντας την επιδερμίδα πιο λεία και απαλή από ποτέ.


Body scrub και Απολέπιση

Το Body scrub, δηλαδή η απολέπιση σώματος είναι καλό να γίνεται όλο τον χρόνο. Ωστόσο η απολέπιση για τους χειμερινούς και φθινοπωρινούς μήνες, καθώς η επιδερμίδα μας έχει εκτεθεί στον ήλιο από όλο το καλοκαίρι, είναι σχεδόν απαραίτητη!


Πέρα από το σώμα, δώσε ιδιαίτερη έμφαση στην απολέπιση ποδιών, καθώς τα πόδια ταλαιπωρούνται καθημερινά και σίγουρα τους αξίζει μία παραπάνω περιποίηση για να τα ξεκουράσουμε και να τα ανακουφίσουμε!


Απολέπιση σώματος για κυτταρίτιδα